Vill du avbilda verkligheten–köp en kamera

Kontakt

Johan Schött

Duvbovägen 116

163 40  Spånga


Ateljé

Uppgårdsvägen 3 Spånga

Tel 08:568 204 70

Mob 070-769 24 91

johan@triventor.se

Titta mer


Du som missade utställningen på Galleri Hagman i september 2010 kan kontakta mig för egen visning av nya och gamla verk, hos dig eller i min ateljé

Skicka e-brev till mig

Sedan barnsben har mina bilder varit min tillflyktsort. Där har jag haft kontrollen och makten att ta mig de mest hutlösa friheter. Jag har byggt luftslott och farit efter vind, sålt smör och tappat pengar, skjutit björnar utan att sälja skinnet, trampat på bröd, uraktlåtit, haft begärelse till min nästas hustru och slarvat med kostcirkeln. Allt för att skapa eller ibland kanske undvika, mening, mål och innehåll. Ty detta är konstens och konstnärens prerogativ, att inte svara inför någon och att ha den totala friheten att kalla vad som helst konst. Det kan ge utövaren den mest svindlande frihetskänsla likväl som en förlamande beslutsångest inför mängden möjligheter och alternativ.

Som en övning i ödmjukhet försöker jag hela tiden påminna mig att det inte är jag som skapar konstverket-jag bara smetar kemikalier på duk eller papper. Det är när ljuset studsar på detta och far in i ditt huvud och tänder en gnista av igenkännande, avsmak, lust, inspiration, tankar och frågor i dina synapser som undret sker-smeten förvandlas till konst. Du ska som betraktare alltså i allra högsta grad känna dig som medverkande i konstskapandet.

Bilderna jag visar här har sprungit fram ur det liv jag levat och lever. De har spirat ur lust och glädje, personliga tragedier och glädjeämnen, leda och ångest, kärlek och likgiltighet, skämt och allvar. Den så kallade verkligheten har bara lämnat lite inspiration och uppslag. 

HusmanskonstHem_files/background.

När du käre konstvän tittar på de smakprov som visas här och känner att du vill komma med respons och kritik, så gör gärna det, adress finner du här till höger.


På oscarsvinnarmanér vill jag passa på att sända ett tack till mina förebilder, inspiratörer och påhejare: mina döttrar Hanna och Ellen, Henri Matisse, Paul Cesanne, morfar Nils-August, Sigrid Hjertén, Karl Kylberg, Rembrandt, mamma Barbro och pappa Olle, Eugene Smith, Yvon Wejner, min bror Folke, Claude Monet, Gustav Klimt, Frans Hals och många fler. För det är deras fel och förtjänst att jag överhuvudtaget håller på med dessa förbannat välsignade bilder.